BejelentésEgy lélek csillan
Ha a lelked ismered, sok mindent ismersz, hagyd, hogy vezéreljen!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek


Emberré áztat az eső

A nevem Pallagi József, ide s tova 60 éve láttam meg a napvilágot egy szerény hajlékban és szerény, de boldog, vallásos, sokgyermekes családban. Szaladtak velem a gyermek évek, minden játszótér volt számomra, számunkra, a lakás, a kertek, a gazdasági épületek, mígnem iskolássá nem avanzsálódtam fel. Ezek az évek is szépek voltak, még ha fiatalon be kellett is állnom dolgozni az iskolai szünetekben a családi kassza gyarapítására. Majd a Kecskeméti Piarista gimnáziumban folytattam a tanulmányaimat, melynek elvégzése után munkába is álltam, hisz a családnak szüksége volt rá.

A mai szakzsargonban használatos „logisztikai” pályán helyezkedtem el, ahol 40 évet töltöttem különböző beosztásokban. Hivatalos munkám mellett többféle más munkát is végeztem, valamint ezek mellett még aktív társadalmi életet is éltem, amik ha nem is egyenesen arányosan, de hozzájárultak az egészségi állapotom jelentős megromlásához. Ma már igyekszem nem túlterhelni magam és ennek megfelelően közepesen visszavonultan élek.

 

Az irodalomhoz, és ezen belül a költészethez való kötődésem az általános iskolában kezdődött, 13 évesen, amikor is az egyik magyar irodalom órán mindenkinek verset kellett írnia, és az én versem emelte ki a tanárom. Ezen fellelkesedve elkezdtem verseket írni, amik igen kezdetlegesek voltak és 10-12 vers után le is csengettek. Legközelebb a gimnáziumban fogott meg ismét a versek világa és 17 évesen kezdtem újra írogatni, ami azután kisebb kihagyásokkal úgy egy évtizedig tartott. Ennek lecsengésével már több éves kihagyásokkal születtek újabb verseim, alkalmanként 5-15, legutóbb viszont több mint 30 pár hónap alatt. Időnként kikacsintgattam a próza világába is.

 

Munkába állásommal bekapcsolódtam az adott környezetemben a kulturális élet világába, mely főként rendezvények, vetélkedők, egyéb kulturális megmozdulások szervezéséből állt, valamint irodalmi csoportot létrehozva oratórium jellegű írások készítéséből és előadásából. A szavalás sem állt távol tőlem. A rendszerváltás után fellendülő irodalmi életbe én is belecsöppentem, ahol először a Cserhát Művészkör tagja és fesztiváljainak szervezője, rendezője lettem. Később az AKIOSZ-ba vezetett az utam, ahol elnökhelyettesként segítettem a szövetség munkáját, illetve a szervezet folyóiratának a szerkesztésében segédkeztem. Az internetes irodalmi portálok megjelenésével csatlakoztam a Fullextra oldalához, majd később több más portálon is publikáltam. Jelenleg is nyolc portálon vannak írásaim, valamint számos folyóiratban, antológiában.

 

Saját kötettel még nem rendelkezem, sajnos távol áll tőlem a menedzselése annak, hogy az írásaim kötetben való megjelenéséhez szponzorokat keressek, illetve az értékesítésükről gondoskodjak, bár örömömre szolgálna, ha ennek ellenére mégis megvalósulna. Ezzel az oldallal azt szeretném elérni, hogy minél több olvasóhoz el tudjanak jutni az írásaim és ha vannak benne olyanok, amik másokat is megfognak, megérintenek, akkor ennek a lehetősége meg legyen.

 

Elérhetőségem: pallagijozsef@freemail.hu

 
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Lőrinczi L. Anna [ 2014-12-31 08:03 ]

Eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok.Lőrinczi L. Anna [ 2013-12-05 13:46 ]

Gratulálok az oldalhoz. Színvonalas, tartalmában is sokat nyújtó. :-)Prosszer Gabriella Júlia [ 2013-09-30 16:30 ]

Tisztelt Pallagi úr , kedves Jóska , levelem viszi de nem a Posta,emilbe szárnyal a köszönet, hogy újra láthatom kendödet...:) Józsikám , csipkéstől ! Bizony, elszálltak az évek de feledni nem foglak Téged, sem az együtt átélt ragyogó AKIOSZ éveket ! Új írásaidat örömmel fogadva, ígérem : mindet feltűzöm szemöm hegyére !
Komolyra fordítva a szót, a NAXOS 4-hez is választhatok belőlük ?Alkotó-és BARÁTI öleléssel NÉKED, s B.nejednek is juttas belőle.Kerner alíz [ 2013-09-30 16:30 ]

Kedves Jóska!
Örülök,hogy végre hallok Rólad! remélem,azért nem vagy súlyos beteg! Mi van a családoddal?Szívesen olvasnék a munkáidból is!
Szeretettel :AlízIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!